Auto importeren uit Japan

FDT Sportscars is uw one-stop-shop voor Japanse (sport)auto’s / Auto import Japan. Een auto importeren vanuit Japan betekend doorgaans een auto met minder kilometers en in een betere staat als het Europees gemiddelde. Voor wie een luxewagen (Mercedes, Audi, Porsche etc.) goedkoop (zakelijk, incl. BTW immers) wilt rijden, of een Toyota Supra of Nissan Skyline of andere Japanse sportwagen al jaren op zijn verlanglijstje heeft staan: wij selecteren met zorg de beste auto’s en bieden aftersales zoals wij zelf ook behandeld zouden willen worden. De belangrijkste redenen om een auto uit Japan te importeren via FDTS:

 1. Lage kilometerstanden
 2. Zeer goede algehele staat t.o.v. Europees gemiddelde
 3. Scherpe prijs
 4. Bijtelling-vriendelijk en BTW voordeel
 5. Kilometerstand-bewijs optie
 6. Uitstekende informatieverschaffing voorafgaand aan veiling, inclusief foto’s, marktverkenning, exterieur en interieur rapport
 7. FDTS is ontstaan uit passie voor auto’s, lees meer Over ons.
 8. Auto Import Japan, direct via relaties alsook via de autoveiling

Op de Japanse veilingen worden iedere dag grote hoeveelheden auto’s aangeboden. Van Japanse klassiekers tot moderne Impreza of Evo Lancer, maar ook Mercedes, BMW en Audi in alle vormen en maten. Wij selecteren samen met u een auto op basis van de staat(interieur en exterieur), kleur, kilometerstand, opties, enzovoorts. Op basis van de informatieverschaffing vooraf bepalen we een uit te brengen bod. Zaken die niet in orde zijn, niet werken of beschadigd zijn, weet u vooraf. Maar, u kunt aanvullende voorwaarden stellen. Bijvoorbeeld aanwezigheid van originele radio of een soft- of hardtop. Onze contactpersoon in Japan bekijkt voorafgaand aan de veiling nogmaals de auto om zeker te weten dat aan de voorwaarden wordt voldaan. De veiling zelf duurt slechts 30 seconden, onze contactpersoon gaat met ons bod aan de slag: de volgende dag hoort u via ons of we de auto gewonnen hebben.

Een andere mogelijkheid is dat wij direct voor u inkopen bij de Japanse autodealers. De vraagprijs is dan ook de koopprijs, u hoeft dan geen veiling af te wachten maar doorgaans ligt de prijs iets hoger. Voor zowel het kopen van een auto op de veiling als via de Japanse dealers vult u een vrijblijvende Zoekopdracht in. Daarin vermeld u het merk en type maar ook uw eisen en wensen en budget. Vervolgens nemen wij contact met u op en houden de veilingen voor u in de gaten. Wij werken hierin met een Zoekopdrachtformulier en knippen het proces op in 3 fasen (1 = aanbetaling, 2 = gros van de kosten, 3 = 1/2e tot 1/4e bij aflevering).

Berekening kosten

Op basis van ervaring en uitgebreid onderzoek hebben wij een rekentool ontwikkeld waarmee wij voor u op voorhand, op basis van uw maximale bod op de veiling, een nauwkeurige schatting kunnen maken van de totale kosten op basis van het door u gewenste afleverniveau. U kunt daarin bepalen of u de kentekenregistratie zelf uitvoert of dit uitbesteed aan FDTS. Om u inzicht te geven in de kosten volgen hier enkele schattingen (sterk afhankelijk van gewicht, leeftijd, locatie) en voorbeelden van kostensoorten: Shipping (€ 1000,-), Douane en inklaringskosten (€ 200,-), RDW/TUV keuring (€500 á 1.500,-), APK, verzekeringen, kilometerstand-bewijs, BTW. U heeft zelf veel invloed op de totaalprijs, door meer of minder zelf te doen of wat meer tijd te nemen om te komen tot een aankoop op een veiling. Mocht een bod lager dan het maximum geaccepteerd worden heeft dat over het geheel ook veel effect op de totaalprijs! Het is dan ook goed mogelijk een ‘bargain’ te vinden op de Japanse markt. U kunt natuurlijk ook kijken naar de auto’s die wij al hebben staan, ook stuk voor stuk koopjes;)!

Verzekeringen

Al onze transporten overzee (shipping Auto import Japan – Nederland) zijn verzekerd tegen schade en/of calamiteiten (zoals zinken en diefstal). U kunt eventueel een uitgebreidere verzekering afsluiten. Ook voor verzekeringen na kentekenregistratie informeren wij u graag. Tevens zijn onze locatie en de goederen uitgebreid verzekerd, ook wanneer u uw eigen auto bij ons achterlaat.

RDW / TÜV kentekenregistratie

U kunt ervoor kiezen zelf de kentekenregistratie uit te voeren, of dit uit te besteden aan FDTS. De auto moet klaargemaakt worden voor de Europese wegen, waaronder in ieder geval het aanpassen van het mistlicht naar de juiste zijde, vervangen of ombouwen van de koplampen naar het juiste lichtbeeld en controle van diverse zaken. De auto moet ook voldoen aan de APK-eisen. Auto’s voor bouwjaar 1998 hebben een veel minder complexe registratie als van 1998 en nieuwer, daarover vindt je meer op de website van de RDW. Het kan lonen auto’s van 1998 of nieuwer eerst via de Duitse TÜV (via FDTS is dit snel geregeld, de TUV keurt bij ons op locatie) te keuren omdat de route bij de RDW daarna veel gemakkelijker is. Het traject via de TÜV is ook veel sneller. Met beide routes heeft FDTS uitgebreide ervaring. Wij bieden u ook aan om de registratie samen te doen, om kosten te besparen. U kunt ook volledig zelf de registratie verzorgen. Lees meer over kenteken registratie.

Service van A tot Z

Wij leveren graag volledige service, van A tot Z. Dat betekent dat wij desgewenst ook de registratie bij de RDW en TUV verzorgen evenals het voorzien van een nieuwe APK. Ook het doen van technische aanpassingen en upgrades kunnen wij in-house verzorgen zodat u onbezorgd een auto kunt importeren en rijden. Wij zetten daarbij ook graag ons uitgebreide netwerk in de automotive voor u in zodat ook specialistische vraagstukken opgelost kunnen worden, van (motorische) tuning tot schadeherstel en spuitwerk, maar ook levering en montage onderstel, turbo- en intercooler upgrades, bumperkits, velgen, accu’s, enzovoorts.

Wij leveren de aangekochte auto desgewenst op uw locatie af of ontvangen u graag in onze showroom te Almere. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij ook direct vanuit de haven bij u leveren. Wij exporteren ook veel auto’s naar België, Frankrijk, Duitsland en Italië. Neem contact met ons op voor meer informatie omtrent import uit Japan via sales@fdtsportscars.com of Facebook.

Vragen over het importeren van een auto uit Japan?

Stel je vraag dan hier!

 • Vertel ons wat wat voor je kunnen doen. Hoe meer informatie je ons biedt hoe sneller en beter wij je kunnen helpen.
 • Heb je nog specifieke opmerkingen of vragen?
 • Het helpt ons enorm als je deze vraag zou beantwoorden!

EEN JAPANSE IMPORT AUTO

Iets voor u, op zoek naar kwaliteit?

Heeft u kennis opgedaan op onze website en heeft u interesse in een Europese Youngtimer of Japanse klassieker? Neem contact met ons op om een zoekopdracht uit te laten voeren, dan staat uw droomauto binnenkort voor de deur!