Mercedes C-Klasse C350

Kentekenregistratie

Zelf een auto geïmporteerd maar hulp nodig bij de kenteken registratie? Of wil je meer informatie over de eisen aan een auto bij import uit Japan? Wij faciliteren dit graag. Lees verder voor een beschrijving van de meest gangbare routes voor het verkrijgen van een Nederlands en / of Duits kenteken. Bij vragen omtrent Belgische registratie, neem contact met ons op.

Bouwjaar van groot belang voor procedure kenteken registratie

Het bouwjaar (en moment eerste toelating) van uw auto is van groot belang voor de te doorlopen procedure. Auto’s van voor 1 januari 1998 worden gekeurd volgens een simpeler methode. Auto’s van na deze datum dienen een individuele typegoedkeuring te verkrijgen. De kosten die daarmee gemoeid gaan zijn hoger. Verder zijn er nog aangescherpte regels voor auto’s van na 30 juni 2014, andere jaartallen voor motorfietsen en uitzonderingen wanneer er reeds een Europese typegoedkeuring is afgegeven. U leest op deze pagina meer over de algemene procedures voor kentekenregistratie, zowel bij de RDW als de TUV en de eisen aan het voertuig. Onderop deze pagina treft u een indicatie van de kosten.

RDW kenteken registratie

Wanneer een auto van voor 1 januari 1998 dateert, is de directe registratie bij de RDW de juiste procedure. De auto moet klaargemaakt worden (zie hieronder, Eisen auto) en aangeboden bij een RDW keuringsstation. Voor alle locaties bekijkt u de website van de RDW. De juiste papieren dienen aanwezig te zijn, waaronder een exportcertificaat. De RDW controleert de documentatie bij aankomst en wordt de auto aan de technici ter keuring aangeboden. In ieder geval worden de remmen en het gewicht nagekeken. Als het een zeldzame auto is kan het zijn dat aanvullende (fabrieks)gegevens aangeleverd dienen te worden. Bereid daarom altijd goed het bezoek voor! Wij kunnen dit uiteraard ook voor u doen. 
Wanneer een auto van na 1 januari 1998 is zullen er aanvullende zaken gecontroleerd en getest worden, bijvoorbeeld de uitstoot (van belang voor de BPM aangifte). De auto dient in dit geval altijd op de RDW locatie te Lelystad aangeboden te worden. Een alternatief is het keuren via de Duitse 

TUV kenteken registratie

De TUV is een Duitse keuringsinstantie die o.a. voertuigen keurt. Via deze route krijg je een Duitse brief waarmee vervolgens inschrijving in ieder ander EU land veel gemakkelijker en sneller verloopt. De TUV keurt bij ons op locatie en is veel sneller qua doorloopperiode dan de individuele typegoedkeuring via de RDW. Wij onderhouden goede contacten met de TUV en kunnen flexibel schakelen waar nodig. Voor de Nederlandse registratie en het Nederlandse kentekenbewijs dient wel hierna nog een bezoek aan de RDW gebracht te worden, echter is dit een formaliteit. UPDATE: COVID-19 heeft dan toch één voordeel, als RDW Erkenninghouder verzorgen wij nu de RDW NL Kentekenregistratie bij ons op locatie. Wij vertellen u graag meer over de TUV keuring en bieden dit ook aan voor auto’s die niet bij ons zijn aangekocht. U kunt uw eigen import dus gerust bij ons aanmelden hiervoor. 

BPM aangifte

Voor iedere auto dient bij import BPM aangifte gedaan te worden. Is uw auto oud genoeg, dan hoeft er geen BPM afgedragen te worden. Voor auto’s waarbij wel BPM afgedragen dient te worden berekenen wij dit op de meest gunstige manier voor u. Is uw gewenste auto jonger dan 10 jaar, dan kan het van belang zijn extra goed naar de BPM te kijken, deze wordt namelijk bij nieuwere auto’s (deels) op basis van de uitstoot CO2 bepaald en dat tikt flink aan! Heeft u zelf een auto gekocht en verzorgen wij alleen de kentekenregistratie, dan valt het opmaken van de BPM aangifte daar wat ons betreft altijd onder. 

Eisen auto import japan

Bij de import uit Japan dient de auto geschikt te worden gemaakt voor de Europese wegen. Zowel de TUV als de RDW stellen eisen daaromtrent. De belangrijkste aandachtspunten zijn de APK eisen en de verlichting maar iedere auto doorloopt bij ons standaard bij binnenkomst een inspectie waar een Plan van Aanpak uit volgt. Het PvA bespreken wij met u.
De auto moet uiteraard veilig zijn voor de weg, wat betekent dat uw auto moet voldoen aan de permanente en individuele goedkeuringseisen. De verlichting moet ook in orde zijn, zodat u uw tegenliggers niet verblind bijvoorbeeld. Hierover specifiek hieronder meer. 

Koplampen ombouwen

De auto dient voorzien te worden van koplampen met een juist lichtbeeld, zodat tegenliggers niet verblind worden. We spreken hierbij van het ombouwen van de koplampen. Het kan zijn dat de bestaande koplampen omgebouwd worden, waarbij een nieuwe projector wordt geplaatst of de huidige wordt aangepast. Soms is het verstandiger een tweede set alternatieve koplampen aan te schaffen. Als de koplampen een polijstbeurt kunnen gebruiken is het raadzaam dit meteen te doen, omdat het glas / plastic toch los ligt. Qua verlichting zijn er nog eisen aan mistlichten, zijlichten en stadsverlichting. Wij kunnen u in alle gevallen ondersteunen en faciliteren hierbij. 
Wij bieden per heden ook koplampen te huur aan voor modellen die wij regelmatig keuren, kijk daarvoor bij Koplampen op onze website. 

Samen met de klant

U kunt ervoor kiezen de auto zelf klaar te maken voor de kenteken registratie, bijvoorbeeld de ombouw van koplampen en mistlicht en het technisch in orde maken. Wij helpen u op weg en begeleiden u hierbij. U bespaart hiermee op de kosten. Desgewenst verzorgen wij uiteraard de import en registratie (voorbereiding) van A tot Z en nemen wij alles uit handen. 

Kosten

  • Bouwjaar vóór 1 januari 1998: simpele kentekenregistratie bij de RDW, kosten (vanaf) € 500,-
  • Bouwjaar ná 1998 of later: individuele typegoedkeuring benodigd, kosten (vanaf) € 1.500,-

Kentekenregistratie verzoek

Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op!

  • Heb je nog specifieke opmerkingen of vragen?
  • Het helpt ons enorm als je deze vraag zou beantwoorden!