Nissan Skyline R34 GT

Zakelijk voordeel

Een Porsche 911, Mercedes AMG of Audi S-line zakelijk rijden, tegen lage kosten? Het zakelijk voordeel kan bestaan uit:

  • Lage bijtelling in geval van een youngtimer (35%)
  • Factuur bij verkoop, waardoor dagwaarde voor bijtelling ook lager is i.c.m.:
  • Scherpe aanschafprijs, i.c.m. zeer beperkte afschrijving op werkelijke marktwaarde (in sommige gevallen neemt de waarde toe)
  • 21% korting: BTW verrekenbaar aangezien het een import van buiten de EU is

Zakelijk een iets oudere auto rijden is fiscaal erg interessant voor personen met een eigen bedrijf of die ergens in loondienst zijn en zelf uitmaken wat voor auto ze rijden. Als het voertuig in de onderneming geplaatst wordt heeft men voordeel van de BTW op de factuur, zie website Belastingdienst. En over auto’s ouder dan 15 jaar (youngtimer) betaald u slechts 35% van de markt/aanschafwaarde aan bijtelling. De bijtelling wordt bij uw bruto salaris opgeteld en over het geheel betaald u inkomstenbelasting. Het mes snijdt aan twee kanten wanneer u een auto uit Japan importeert; u koopt voor hetzelfde geld feitelijk meer auto: een betere staat met lagere kilometerstand én 21% BTW voordeel.

Dit biedt dus extra perspectieven in combinatie met import vanuit bijvoorbeeld Japan. U koopt een auto met veel lagere kilometerstand en doorgaans grotere motor, goed onderhouden en volledig naar wens. Auto’s die u nu als youngtimer kunt rijden zijn 15 jaar of ouder. De auto’s uit de zero’s en jaren negentig zijn van doorgaans veel betere kwaliteit als moderne auto’s en zijn nog jong genoeg om goedkoop te kunnen onderhouden. En, u koopt de auto doorgaans tegen een marktwaarde die lager ligt als wanneer u een vergelijkbare auto hier direct in Nederland koopt. Door deze auto daarna zakelijk te gaan rijden profiteert u dubbelop. Benieuwd hoe dit zakelijk voordeel voor u uit pakt? Plaats een Zoekopdracht of neem direct contact met ons op.

Een rekenvoorbeeld:
U wilt graag een Mercedes S-klasse rijden, met een zo groot mogelijke motor voor het comfort en met een lage kilometerstand. Vanuit Japan importeren wij voor u de gewenste auto. U maakt de auto zelf rijklaar en verzorgt kentekenregistratie, of wij doen dat voor u. Vervolgens zet u het voertuig op naam van uw onderneming(of van de werkgever). U koopt een vergelijkbare auto in Nederland voor € 17.500,- maar nu kost diezelfde auto bijvoorbeeld slechts € 14.000,-. De fiscus rekent met de dagwaarde, aan te tonen met de factuur. We rekenen dus met € 14.000,- voor de bijtelling (cataloguswaarde 120.000 euro):
Bijtelling = 14.000 x 35% = 4.900,- / 12 maanden = 408,- euro bijtelling per maand, wat neer komt op zo’n 180 euro netto onderaan uw loonstrook. Daarnaast worden de kosten voor het onderhoud en gebruik (brandstof o.a.) in uw onderneming afgetrokken van de winst, wat in uw voordeel is. Kiest u voor de betrouwbare en bomvolle S-klasse of toch een VW Polo? 

EEN JAPANSE IMPORT AUTO

Iets voor u, op zoek naar kwaliteit?

Heeft u kennis opgedaan op onze website en heeft u interesse in een Europese Youngtimer of Japanse klassieker? Neem contact met ons op om een zoekopdracht uit te laten voeren, dan staat uw droomauto binnenkort voor de deur!